recept: Medvehagymás mártás, Kifőzde
Medvehagymás mártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kötés medvehagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 ek sűrített paradicsom,
1 dl rizling,
1 erőleves kocka,
só, őrölt kömény, liszt, cukor



Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom egy kanálnyi forró zsíron. Ráteszek egy evőkanál sűrített paradicsomot és két csipet kristálycukrot, jól megpirítom, meghintem egy evőkanál finomliszttel, két percig kevergetem. Ezután a megmosott és felvágott medvehagymát is ráteszem, egy percig kavargatom, és felöntöm a borral és 2 dl húslével. Beleteszem a leveskockát, szórok bele egy csipetnyi köményt, és felforralom.
Fedő alatt főzöm 10 percig, majd szitán leszűröm, kis vajdarabkákat teszek rá és tálalásig lefedve tartom.
Sültekhez vagdalthoz príma kisérő.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: generálszósz
 barna hagymaszósz
 barnamártás (hamis)

Forrás: Saját elgondolás.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.04.30. Utoljára frissítve: 2012.04.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:54:02 - 0.85)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez