Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
1 kötés medvehagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek sűrített paradicsom, 1 dl rizling, 1 erőleves kocka, só, őrölt kömény, liszt, cukor |
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom egy kanálnyi forró zsíron. Ráteszek egy evőkanál sűrített paradicsomot és két csipet kristálycukrot, jól megpirítom, meghintem egy evőkanál finomliszttel, két percig kevergetem. Ezután a megmosott és felvágott medvehagymát is ráteszem, egy percig kavargatom, és felöntöm a borral és 2 dl húslével. Beleteszem a leveskockát, szórok bele egy csipetnyi köményt, és felforralom. Fedő alatt főzöm 10 percig, majd szitán leszűröm, kis vajdarabkákat teszek rá és tálalásig lefedve tartom. Sültekhez vagdalthoz príma kisérő. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|